Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Træn både ude og inde med god effekt

Ingen kommentarer Del:
Træningsvægte
h175

Træning og motion er godt for mange ting. Det styrker din krop, forbrænder kalorier samt øger velvære, sundhed og livskvalitet. Der er direkte og aflede effekter, men der er ikke nogen præcis opskrift på hvordan det skal gøres. Det afhænger meget af hvem du er og hvilken form for træning der motiverer dig bedst. Træning skal inkorporeres i hverdagen for at have den rette effekt på lang sigt. Du kan træne både indenfor og udenfor med god effekt, og du kan med fordel også kombinere de to træningstilgange. Læs med nedenfor. 

Motion

Træn udenfor

Især om sommeren er der mange der nyder godt af at træne udendørs. Især foreningslivet tilbyder en bred palette af træningsaktiviteter som fx fodbold, tennis, vandsport m.m. Du kan udendørs også starte dine egne træningsaktiviteter som løb, cykling, svømning m.m. At komme ud i naturen og motionere giver meget mere end bare motion. Det giver ligeledes frisk luft, harmoni i naturen og meget mere. Udenfor kan man træne alene og sammen med andre og man behøver ikke at lade sig begrænse af vejret. Træner man ude har man ligeledes mulighed for at tage sin trænings form med sig hvor end man drager hen i verden. Man kan lige så vel løbe i nærheden af sin bopæl som i bjergene på en ferie i Spanien. Træning udendørs kan dermed give anledning til udvidelse af din horisont ved at se og opleve langt mere end du ellers ville. 

Træn indenfor

Der er nogen der ikke kan lide at træne udendørs, eller blot motiveres mere indendørs. Det kan handle om vind og vejr, men det kan også handle om temperament og så meget andet. Uanset hvad, er der heldigvis også rig mulighed for at træne indendørs. Det kan være i et fitnesscenter eller hvis du har installeret hjemmetræning i dit hjem. Man kan fx investere i håndvægte, kondicykel eller et fedt og smart løbebånd med forskellige indstillinger. Der findes sågar hoimetrainere til cykler, så cykelentusiaster ikke behøver lade raceren stå om vinteren, men i stedet kan træne meget autentisk hjemme i stuen foran fjernsynet med en rute lige hvor man ønsker det i verden. 

Hjemmetræning indendørs er bekvemt og måske lige det der skal til for rent faktisk at få trænet og være vedholdende i sin træning. For at træningen skal blive en del af hverdagen skal den prioriteres. Man bør derfor vælge netop den træningsform man finder mest motiverende, uanset om det er udendørs eller indendørs. 

Muskelfitness

Kombination af de to

Man behøver ikke lade sig begrænse af enten at træne indendørs eller udendørs. Hvis man finder begge dele lige motiverende, kan man sagtens kombinere de to fremgangsmåder. Der er mange måder at gøre det på, det kan fx være at man løber på løbebånd inde når vejret er dårligt og ude når det er godt. Det kan også være at man udelukkende løber ude, men træner styrketræning indendørs. Ligesom man kan kombinere ude og inde, kan man jo også med fordel kombinere forskellige træningsformer således at forskellige muskelgrupper trænes og styrkes. Igen handler det om at få lavet sit træningsprogram således at det rent faktisk bliver gjort, uanset om det er ude eller inde. Hvis du løbende oplever at ”løbe sur” i dit program bør du straks revidere det for at opretholde motivationen og vedholdenheden. Vi mennesker er ikke konstante, men vil ændre os over tid. Derfor skal du føle dig fri til at ændre i dine træningsaktiviteter og prøve forskellige ting af. Det kan også være at der med tiden kommer skavanker til, som tvinger dig til at ændre træningsaktiviteter i forhold til at opretholde træning som en del af din livsførelse. 

Previous Article

Slip for IT bøvlet med en fast supportaftale

Next Article

Husk dette, når du vil bygge om eller til

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *