Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Giv alternativt plantemedicin en chance

Ingen kommentarer Del:
Helende planter
h175

Har du fået dig en hovedpine? Er du blevet ramt af feber? Har du ondt i led eller mave? Klør din hud? Alle disse almindelige små plager kan være ganske drænende, smertefulde og irriterende. De fleste går direkte i medicinskuffen efter en pille eller to, eller ringer til lægen, når de oplever de forskellige symptomer. 

Men faktisk er der rigtig meget du kan gøre for at lindre og mildne dine problemer i og på kroppen helt naturligt. Der er en urte til ethvert behov, og et gammelt husråd mod enhver almindelig plage. Med naturlig plantemedicin undgår du alle de uheldige bivirkninger, og du opnår en større forståelse for og forbundenhed til den naturlige verden. 

Medicin piller

Problemer med konventionel medicin

Det er et problem at vi har fået den ide, at hvis noget er galt kan vi bare tage en pille og så er alting godt igen. Det gør, at vi ikke lytter til vores krop og hvad den rent faktisk forsøger at fortælle os. Vi dulmer symptomerne, men vi bliver ikke helbredt. Det er blevet for nemt at ignorere kroppens signaler og undgå problemets kerne. 

Når vi bare tager en pille, glemmer vi også alt om naturen og planterne og alle deres helende egenskaber. Vi lærer ikke om planternes rødder, blade, bark, blomster, frugter og frø, og hvad de kan gøre for os. Vi mister kontakten til landet, og det er en sygdom i sig selv. 

Konventionel medicin har også en masse bivirkninger på kroppen, som du ikke får med naturlig plantemedicin. De kan hjælpe med at mindske dit ubehag, men prisen er ofte på bekostning af dit helbred på en anden vis. Selvfølgelig redder og hjælper almindelig medicin rigtig mange mennesker, og de gør derfor et vigtigt stykke arbejde i verden. 

Men bagsiden af denne industri er, at opfinder piller og kure til sygdomme og symptomer, som kunne forebygges, stoppes eller helbredes på anden vis, eller lindres naturligt i stedet. Det er en industri, som tjener penge på at du er syg. Husk det. Hvis du bliver kureret har de ingen forretning. 

Urtete kamille

Problemer og løsninger

Det bedste du kan gøre for din sundhed og dit helbred er at ændre din livstil. Bevæg din krop, kom ud i naturen og spis frisk frugt og grønt. Men hvis du på vejen oplever at have smerte, uheld og skavanker, så er der hjælp at hente. På sider som denne kan du finde masser af råd mod almindlige plager. Både gamle husråd og metoder til at bruge planter som medicin. 

Har du eksem kan du forsøge at putte citronsaft og olivenolie på. Har du lavt blodtryk kan du forsøge at putte en halv tsk. ginseng i en kop varmt vand. Modsat kan hvidløg hjælpe dig, der har for højt blodtryk. 10 tørre rønnebær i varmt vand skulle kunne dulme en feber på et par timer.  

Der findes uendelig mange måder hvorpå planteverdenen kan hjælpe, hele og helbrede os. Det er bare at stole på, at vi og naturen er skabt sammen, og at alt vi behøver på vores vej, det har vi allerede. 

 

Previous Article

Lav dit eget julemirakel

Next Article

Alt det du skal vide som nybagt forældre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *