Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Alt det du skal vide som nybagt forældre

Ingen kommentarer Del:
holden i hånd
h175

Der er utroligt mange ting man skal vide, når man lige pludselig bliver nybagt forældre. Det at passe på et lille barn er skam ikke nogen helt lille opgave og du kan læse mere om, hvordan du skal håndterer denne nye store rolle i denne artikel.

Læs med her hvis du for nylig er blevet forælder til et barn og slet ikke ved, hvad det er du laver. 

mor

Find ud af det basale. 

Bleskiftning, amning og nogle smålure her og der – og så skal babyerne jo lige klappes på ryggen så de kan bøvse ordentligt. Hvor svært kan det være? 

Når du er helt nybagt forælder så er det en rigtig god ide først at starte med at lære det allermest basale. Det vil sige, at hvis du starter ud med en lille baby, så skal du også være klar over hvordan du passer allerbedst på dem.

Sørg for at du ved det allermest basale, når du har med små børn at gøre. Hvordan skal du finde ud af den viden? Ja, det kan du få fra mange forskellige kilder.

Spørg andre om råds

Den allerbedste måde at blive klogere på, hvad ens nye rolle som forælder indebærer, er at spørge andre om råd. Der er utroligt mange forældre omkring dig hver dag og det er bare at række ud efter en og spørge om råd. 

Nogle af dem omkring dem har måske teenagerbørn og har derfor mange år på bagen med at passe på og tage sig af børn. Andre igen er helt nye i faget ligesom dig selv, hvilket vil gøre dem til ideelle bekendtskaber at have. Måske i kunne støtte hinanden igennem denne første svære tid?

Uanset hvad er der i hvert fald altid en masse mennesker til at spørge om råds. Du kan endda række ud efter dine egne forældre og høre, om de ikke har nogle gode hurtige tips til dig som nybagt forælder. Det er måske en generation siden de sidst stod der hvor du er nu, men mon ikke de stadig kan give dig nogle gode fif til, hvordan du kan klare dig igennem?

Hvis du ikke rigtig har nogle i dit liv du kan spørge eller hvis du bare har brug for ekstra meget vejledning, så kan du altid smutte en tur ind på nettet. Her kan du finde rigtig meget ekstra info angående børn, børnepasning og din nye rolle som forælder.

barn

Duk op

Den allervigtigste ting du kan gøre som forælder er dog at dukke op. Bar vær der for dit barn. Selvfølgelig er alle de andre ting også vigtige og alt det praktiske skal klares. Men hvis du blot dukker op og er der for dit barn gennem tykt og tyndt, så er halvdelen af jobbet faktisk klaret. Resten er krymmel på lagkagen. 

Prøv at tænk tilbage på din egen barndom hvis du er i tvivl. Dine forælde vidste heller ikke altid hvad de lavede, da det var i dine sko. Men kendetegnet på en god forælder er, at de er der som en evig støtte igennem deres barns liv. Og det er i hvert fald noget du kan tilbyde. 

Previous Article

Giv alternativt plantemedicin en chance

Next Article

Sådan får I gnisten tilbage i jeres parforhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *