Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Køb et luftvåben til eksempelvis jagt eller konkurrenceskydning

Ingen kommentarer Del:
luftgevaer
h175

Dyrker du konkurrenceskydning eller går du på jagt, står dit våben dig formentlig nært. Med al sandsynlighed anvender du et luftvåben, der med sin store præcision kan gøre dit arbejde både lettere og sjovere. Er det blevet tid til at skaffe sig et nyt luftvåben, eller overveje du at give dig i kast med eksempelvis sportsskydning af en art, kan du læse alt om luftvåben her.

Hvad er et luftvåben?

Et luftvåben er en type af våben, som fungerer ved hjælp af trykluft. Et luftvåben kan nærmere bestemt være en luftriffel eller et luftgevær, som er de mest udbredte typer, men kan også eksempelvis være en luftpistol, en softgun eller et paintballvåben.

Luftvåben lades med luft for at kunne skyde. På et luftvåben er der monteret en beholder med komplimenteret luft. Når man lader våbnet med luft, finder det sted ved, at våbnets luftkammer fyldes med en given mængde luft fra denne beholder. Det er denne proces, der giver luftvåben deres navn. Luftvåben er med tiden blevet meget populære, hvilket især skyldes, at våbentypen er meget træfsikker set i relation til eksempelvis krudtvåben.

jagt

Hvad bruges et luftvåben til?

Fordi luftvåben er så træfsikre, som de er, anvendes de i meget stort omfang til sportsskydning. Visse luftvåben er fremstillet til bestemt formål. Her kan eksempelvis nævnes paintballvåben, der som termen antyder er beregnet til paintball. Andre former for luftvåben anvendes især til jagt, konkurrenceskydning og andre former for sportsskydning.

Går du på jagt og jæger du typisk mindre dyr, er et luftvåben som regel det mest oplagte valg. Også hvis du dyrker konkurrenceskydning, er et luftvåben typisk det bedste valg – netop på grund af den store præcision, våbnet tillader at skyde med.

Det gælder for et luftvåben som for et hvilket som helst våben, at der er tale om et redskab, som potentielt kan gøre skade på bæreren og mennesker omkring vedkommende, hvorfor besiddelse af luftvåben skal anses med en vis grad af seriøsitet.

jagt

Hvor kan et luftvåben købes?

Vil du gerne anskaffe dig et luftvåben, kræver det først og fremmest, at du er i besiddelse af tilladelse. Dette skyldes netop, at et luftvåben potentielt kan være et farligt redskab at være i besiddelse af. Siden 1. juni 2012 har det været lovpligtigt at have en tilladelse fra dansk politi til at fremstille, erhverve sig, besidde, bære og anvende luftvåben med en kaliber over 4,5 mm. Du kan således ikke blot anskaffe dig et våben uden først at få en tilladelse.

Har du fået den lovpligtige tilladelse, kan et luftvåben blandt andet købes på nettet. Det er anbefalelsesværdigt at undersøge de forskellige typer af luftvåben og deres egenskaber, inden du beslutter dig for, hvilken variant du skal købe.

Alt afhængigt af hvad du agter at bruge dit luftvåben til, er der nemlig forskellige egenskaber, der kan gøre et luftvåben mere eller mindre egnet for dig. Der kan blandt andet være forskel på kaliberen, størrelsen og vægten på et luftvåben, hvilket alle er egenskaber, der kan gøre et våben mere eller mindre egnet til et givent formål.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Previous Article

Husk at grine

Next Article

Få den krop du drømmer om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *