Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Husk at grine

Ingen kommentarer Del:
smil
h175

Vi lever i en tid, hvor mange har travlt, enten med arbejde, uddannelse eller noget helt tredje. Det betyder dog ikke, at du ikke bør have det sjovt. Der er nemlig mange positive effekter ved latter, som er værd at overveje. F.eks. modarbejder det stress og styrker immunforsvaret. Men hvordan kan du få mere sjov ind i en travl hverdag? Det kan du få nogle råd til neden for.

Vittigheder, gåder og sjove historier

Selvom du har en travl hverdag, tager det ikke lang tid at høre en vittighed eller en sjov historie fra en bekendt. Hvis du gerne vil have mere latter ind i hverdagen, kan du derfor spørge en kollega i kaffepausen, om han eller hun har en sjov historie at fortælle eller kender en god vittighed. Det gode ved at fortælle vittigheder eller sjove historier til hinanden er, at det ikke blot kan få dig til at grine. Det kan ofte også få den anden person til at grine. På den måde opnår i begge de positive effekter ved latteren.

Alternativt kan du hurtigt gå på internettet og søge på vittigheder eller gåder. På den måde kan du i løbet af kort tid finde noget, der forhåbentlig kan få dig til at trække på smilebåndet.

latter

Vælg noget sjovt, når du har muligheden

En anden mulighed er at tilvælge sjov, når muligheden byder sig. Skal du se en film om aftenen, så kan du f.eks. vælge at se en komedie i stedet for en actionfilm. Her er det altså et spørgsmål om at finde de øjeblikke i tilværelsen, hvor du kan vælge noget, der får dig til at grine, frem for noget, der ikke gør.

Du kan også vælge at omgås med mennesker, som normalt får dig til at grine. Det kan f.eks. være, at du ved, du arbejder rigtig godt sammen med en bestemt person på arbejdet, som ofte får dig til at grine. Så kan det jo være, det er en person, du burde se, om du kan komme til at arbejde mere sammen med i fremtiden.

Se lyst på tingene

Har du en tendens til at se negativt på tingene, kan det være, du ikke griner så meget. Derfor er endnu et råd, at du kan prøve at få noget mere latter ud af nogle af de situationer, hvor du ligeså godt kan grine i stedet for at blive vred eller ked af det.

Du kender sikkert ordsproget, der siger, at man ikke skal græde over spildt mælk. Dette er et godt eksempel. Hvis du spilder et glas mælk, kan du vælge at blive sur over det og måske endda irriteret. Men du kan også vælge at tage det med et smil og måske endda grine lidt af, at du lige har hældt mælk udover hele køkkengulvet.

grine

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Previous Article

Hold familieferie i Danmark

Next Article

Køb et luftvåben til eksempelvis jagt eller konkurrenceskydning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *