Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Tips til at leve sundere

Ingen kommentarer Del:
træning
h175

Vil du gerne leve sundere, men har du lidt svært ved, hvordan du skal gribe det an? Måske du flere gange har forsøgt at leve sundere, men det er ikke lykkedes af den ene eller anden grund. Så kan det være rart med nogle forslag, der måske kan hjælpe dig. Her får du nogle tips til, hvordan du kan få en sundere livsstil.

Find den type motion, der passer til dig

Hvis du ikke plejer at dyrke motion, er mere motion en oplagt mulighed for at leve på en sundere måde. Men der er flere måder at dyrke motion, og det er ikke sikkert, du finder dem alle sammen lige motiverende. F.eks. kan det være, du ikke kan se det sjove i at stå nede i fitnesscenteret og løbe på et løbebånd i flere timer. Her er det godt at huske, der er mange muligheder. F.eks. kan du gå til håndbold, fodbold eller en helt tredje sportsgren, hvor du kan kombinere motionen med at have det sjovt. En overvejelse, du kan gøre dig, er derfor, hvilken type af motion, der passer til dig, da det er lettere at motionere, hvis du rent faktisk har lyst til det.

En anden ting, du kan have med i dine overvejelser, når du skal vælge, hvilken type motion, du gerne vil dyrke, er, hvad du gerne vil have ud af det. Er det vægttab, der er i fokus, eller vil du gerne styrke dine muskler, eller vil du bare generelt gerne være i bedre form. Den type motion, du vælger at dyrke, bør afspejle målet.

Grøntsagskasser

En anden måde at leve en sundere livsstil er ved at spise sundere. Det kan være svært at ændre spisevaner, især hvis du skal til at spise fuldstændig anderledes mad, end du er vant til. Hvis du, f.eks. aldrig plejer at spise grøntsager, men pludselig skal til det, kan det godt være lidt af en omvæltning.

grøntsager

Hvis det handler om, at du gerne vil spise flere grøntsager, kan du overveje, om grøntsagskasser er noget for dig. På den måde får du grøntsager leveret, der hvor du bor, og så kan det være, du vil have nemmere ved at få det implementeret i din kost. Hvis du tænker, det er noget for dig, kan du gå på nettet og læse om de forskellige udbydere af måltidskasser. Måske en af dem har en grøntsagskasse, der passer til dine ønsker.

En grøntsagskasse kan desuden også være en god måde at få afprøvet nogle nye typer af grøntsager, du måske ikke plejer at bruge ellers.

Hvis du har en sød tand

Hvis du elsker slik og andre søde sager, kan det være rigtig svært pludselig at skulle undvære, fordi du gerne vil være sundere. Hvis det er tilfældet, kan du overveje, om du vil give dig selv lov til at spise slik en enkelt eller to dage om ugen, som de eneste dage, hvor du må. På den måde skal du ikke fuldstændig undvære de søde sager, og så kan det være, du har nemmere ved at skære ned på forbruget, generelt. Hvis du, f.eks. kun må spise slik om lørdagen, kan det være noget, du ser frem til i løbet af ugen, og som gør det nemmere at undvære slikket de andre dage, fordi du ved, at om lørdagen har du lov. Hvis det går godt, kan du altid på længere sigt overveje, om du kan undvære slikket fuldstændig.

slik

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Previous Article

Den optimale søvn

Next Article

Hav styr på det offentlige inden du tager på ferie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *