Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

De populære kviklån – på godt og ondt

Ingen kommentarer Del:
illustration lån og gæld
h175

De er mere populære end nogensinde før – men de er også mere udskældte. Derfor går vi meget stille med dørene, når vi overvejer at optage et af de mange kviklån på nettet og endnu mere, hvis vi allerede har gjort det. Men er kviklån så farlige som de bliver gjort til, eller findes der faktisk det, der hedder ’gode kviklån’ derude? Læs med her og bliv lidt klogere på, hvorfor de mange lån er så populære og ikke mindst, hvorfor du skal være opmærksom inden du godkender et lånetilbud – lige meget, hvor godt det lyder. 

mand med tomme lommer

Fordelene ved at optage et kviklån

De største fordele er selvfølgelig, at det er både let og hurtigt at ansøge og få pengene ud på din konto. Du skriver ganske enkelt det beløb du ønsker at låne, hvor længe du ønsker at afdrage over og skriver under med dit nemID og så venter du ellers bare. I mange tilfælde får du svar inden der er gået en time og har pengene på kontoen allerede den følgende dag.

Kviklån er et tilbud til dig, hvis der opstår en pludselig og uventet udgift og du ikke har pengene på kontoen. Det kan også være at du finder noget du ikke har råd til at betale på en gang, men i stedet ønsker at dele betalingen op i flere mere overkommelige bidder. For langt de fleste er kviklånet en nødløsning eller en håndsrækning, når pengene ikke slår til. Tænk dig om inden du låner, så kan det ikke gå helt galt.

penge i skruetvinge

Ulemperne ved kviklån

Lad os springe direkte ud i det, for der er ulemper ved de hurtige lån på nettet. Der er ingen røg uden ild, hvilket betyder, at der er noget om snakken, når der er så mange, som skælder ud over kviklån. 

Den største ulempe er helt klart prisen, for det er dyrt at låne på denne måde, men der er også en hel klar grund til det. De firmaer, der tilbyder denne form for lån løber en kæmpe stor risiko når de låner penge ud uden sikkerhed og derfor er de også nødt til at kræve mere for at dække eventuelle udgifter ind, når pengene ikke kommer tilbage til tiden. 

En anden ting er, at det kan være svært at gennemskue, hvad det egentlig er at du går indtil, hvilket kan lede til ubehagelige overraskelser. 

Det bedste du kan gøre er:

 

  • Sætte dig 100% ind i, hvad du skriver under på
  • Lægge et budget, så du ved om du har råd til at låne
  • Sørge for at betale tilbage til tiden
  • Kun optage et lån ad gangen

 

Går du det, så kan du med ro i maven tage et kig på de kviklån, der findes på nettet. Du bør selvfølgelig altid tænke dig godt om før du låner på nettet og se på, om der er andre muligheder, men lad dig ikke skræmme helt væk, for med sund fornuft kan du sagtens komme ud af et kviklån med skindet på næsen. Pas godt på dig selv og tænk, før du låner.

Previous Article

5 af de bedste feriedestinationer i Spanien

Next Article

De hurtige lån – hvornår bør du bruge dem?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *