Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Fordelene ved Windows 10

Ingen kommentarer Del:
Windows 10 skrevet på mur
h175

Mange af os bruger mange timer foran computerskærmen i det daglige. Det kan være, fordi det er en del af vores job, det kan være i underholdningsøjemed, for at finde informationer eller meget andet. Derfor er det også vigtigt for mange af os, at computeren, vi bruger, fungerer ordentligt. Det kan man blandt andet sikre sig ved at vælge et godt styresystem. Det sidste nye fra Microsoft hedder Windows 10 og kommer med en række fordele. Disse fordele kan du læse mere om nedenfor, ligesom du kan læse mere om, hvad Windows 10 egentlig er for en størrelse.

Mand på kontor

Hvad er Windows 10?

Windows 10 er det nyeste styresystem fra Microsoft. Styresystemet er udviklet på tværs af platformene og kan således anvendes på både smartphones, tablets, laptops eller stationære computere. Det betyder, at du, når du har lært styresystemet at kende, kan bruge det på alle dine devices, som samtidig også spiller bedre sammen.

En ny start fra Microsoft

Kender man lidt til Microsofts styresystemer, og har man fulgt udviklingen af de forskellige Windows styresystemer gennem tiden, vil man vide, at overgangen fra Windows 7 til Windows 8 langt fra var en glat en af slagsen. Overgangen gav anledning til megen kritik fra brugere over hele verden, fordi mange fandt skiftet for voldsomt, ligesom Windows 8 besad en række fejl, der over tid gav anledning til megen frustration. 

Derfor var forventningerne til Windows 10 også høje. Det nye styresystem skulle nemlig kunne rette op på det – efter manges mening – for voldsomme paradigmeskifte, som overgangen fra styresystemets syvende til dets ottende version tilvejebragte. Windows 10 skulle være en slags comeback, som skulle bevise, at udviklerne bag rent faktisk lytter til brugerne. Og meget tyder på, at det har været tilfældet. Eksempelvis har man fra Microsofts side valgt at bringe den klassiske startmenu tilbage, og selvom Microsoft med dette styresystem på flere områder vender tilbage til fortiden, så markerer Windows 10 en ny start for virksomheden.

Computermus

Andre nye funktioner

Startmenuen, der vil være velkendt for enhver habil Windows-bruger (i hvert fald dem, der har været brugere siden inden Windows 7), er altså tilbage. Men det er ikke den eneste nyhed, der kommer med Windows 10. Styresystemet muliggør også, atm man kan have såkaldte ”Modern UI”-apps som flytbare vinduer på skrivebordet, ligesom man kan have flere virtuelle skriveborde, som man kender det fra blandt andet MacOS fra konkurrenten Apple. Disse to egenskaber er begge brugerønsker, som Microsoft altså også har opfyldt med dette nye styresystem.

Previous Article

Glemt nøgle? Her er løsningen

Next Article

Nem og permanent hårfjerning med laser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *