Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Beskyt din computer med antivirusprogram

Ingen kommentarer Del:
Internet-teknologi
h175

Det er generelt vigtigt, at du har din computers sikkerhed for øje i det daglige. Lige pludselig kan du nemlig risikere, at en virus rammer din computer og efterlader irriterende ændringer, som kan skade din computer og det data, du har liggende på den. Virus er en betegnelse for en række skadelige programmer, der pludselig giver adgang til alt, hvad du har liggende på computeren. For at være sikker på at du øger din computers sikkerhed, kan du downloade et antivirusprogram. Læs mere nedenfor.

Beskyttelse

Hvorfor kan computer blive ramt af virus?

Du har sikkert hørt om det mange gange før – computere kan rammes af virus i den forstand, at en række skadelige programmer pludseligt overtager alt data og indhold på din computer. Det sker typisk ved, at du åbner en mail, der senere viser sig at indeholde virus fra en IT-kriminel. Virusser kan i værste tilfælde ende med at beskadige dokumenter og billeder, hvis du ikke sørger for at beskytte din computer inden, at uheldet er ude. Det kan du for eksempel gøre ved at installere et antivirusprogram, som kommer i mange afskygninger.

Programmer er i stand til at beskytte alt dit data i tilfælde af, at du pludselig får virus på din computer. Nogle antivirusprogrammer er dyrere end andre, mens enkelte er helt gratis. Du kan for eksempel prøve gratis antivirus til Windows 10. Her finder du en gratisudgave af det kommercielle antivirusprogram – Avast Antivirus Pro. Fordelen er, at der følger en række gode værktøjer med, som sørger for at beskytte din computer og alt det data, du har liggende. 

Arbejdsrum

Installer programmet hurtigt 

Ligeså snart du finder det rette antivirusprogram, bør du kaste dig ud i at installere det med det samme. De fleste antivirusprogrammer er nemme at installere og kræver ikke det store besvær. Det er vigtigt, at du forinden sætter dig godt ind i programmet, så du kender til de forskellige sikkerhedsfunktioner. Mange gange er der nemlig en række yderligere sikkerhedsfunktioner, der bør installeres i samspil med selve antivirusprogrammet. 

For udover de traditionelle antivirusværktøjer er det som regel nødvendigt at installere en række yderligere tiltag for at være på den sikre side. 

Previous Article

Iværksættere er vilde med automatiserede lønsystemer

Next Article

Sådan bliver du klar til første dag på dit nye arbejde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *