Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Derfor er vi danskere vilde med tilbud

Ingen kommentarer Del:
Shoppende kvinde
h175

Der er simpelthen ikke nogen tvivl; vi danskere elsker gode tilbud. Mange af os er villige til at stå i kø i mange timer for at spare 500 kr. på et par sko, og vi kører gerne langt for at købe et havesæt til den helt rigtige pris. Det er en dejlig fornemmelse at spare penge, og hvis man alligevel mangler et eller andet, kan man ligeså godt købe det så billigt som muligt.

Men hvorfor er vi danskere egentlig så vilde med tilbud? Det kan der være mange gode grunde til, men her får du to bud på, hvad det er, som lokker.

Udsalg

Det er dyrt at leve i Danmark

Alting koster bare mange penge i Danmark. Det skyldes forskellige forhold. For eksempel er der afgifter på mange forskellige produkter, lige fra sodavand til biler. Så er vores lønninger også rigtig høje, og vores arbejdsmarked er designet til at tilgodese både arbejdsgivere og lønmodtagere, så der ikke er nogen, som bliver udnyttede. Herudover kommer det, at mange af de ting, vi forbruger, produceres i andre lande, så de skal igennem en masse led, før de når frem til os. 

Fordi vores lønninger er høje, er de høje priser ikke et stort problem. Men faktisk er priserne relativt til vores lønninger også en anelse højere end i mange andre EU-lande, så der er noget om snakken, når vi føler, at alting er dyrt. Dette gør selvfølgelig, at vi meget gerne vil finde måder, hvorpå vores løn holder lidt længere. Derfor gør det os ikke så meget at bruge lidt ekstra tid eller energi på at indhente et godt tilbud, så længe vi får mere for pengene, end vi ellers ville. 

Black Friday er et godt eksempel på en dag, hvor vi danskere kommer lidt længere for vores indtægt. Derfor er der mange, som køber større ting denne dag – hvorfor købe et tv til 8000 kr. den ene uge, når du kan få det til 5000 den næste? Læs mere på https://fridayblack.dk/.

Glade mennesker med poser

Vi vil gerne have råd til andre ting 

En anden god grund til at ville spare penge, er at der også findes mange andre ting, som fylder i livet. Vi er generelt rigtig glade for at rejse og for at opleve ting. Der er ligeledes fedt at kunne tage på café, i biografen eller at spise en dejlig middag i byen. For at få råd til alle disse goder, kræver det at man spare lidt andre steder. Selvom vi godt kan lide ting, er det ikke kun materielle goder, vi fokuserer på.

Tilbud er en rigtig god mulighed for at få råd til det hele. Det kan vi godt blive enige om i Danmark, og det er de færreste, som skammer sig over at købe ting på tilbud. Det er bare rigtig fornuftigt at passe ekstra på pengene, og især efter finanskrisen er mange af os opmærksomme på den slags. Lige nu går det ret i godt i vores lille land, men vi passer altså alligevel godt på det, vi tjener – hvilket nok ikke er så skidt endda.

Previous Article

Sådan starter du din egen virksomhed

Next Article

Sådan optimerer du din hverdag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *