Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

En varmepumpe er miljørigtig opvarmning

Ingen kommentarer Del:
varme i boligen
h175

Der er flere gode varmekilder til opvarmning af huse at vælge imellem, hvis du gerne vil skåne miljøet og tilmed gavne din privatøkonomi. En af de nemmeste at sætte op er en luft til luft varmepumpe. Den er skånsom i forhold til miljøet, og så er den ret billig både i indkøb og i drift. 

Derfor giver det rigtig god mening at sætte sådan en op – især på steder, hvor det ikke er muligt at få lagt fjernvarme eller for eksempel jordvarme ind.

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe består af to dele. Den ene del sidder uden på huset, og den anden del sidder inde i huset. Den udvendige del suger luften udenfor ind og sender den ind i huset til indedelen. På vejen fra den ydre del til den indre del bliver luften varmet op, således at det er lun luft, der bliver pumpet ind i huset.

Pumpen har naturligvis brug for strøm, men ellers bruger den ikke nogen form for brændstof. 

varme

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Der er flere gode varmepumper på markedet i dag, og de bliver løbende forbedret i kvaliteten. Foretrækker du en luft til luft model, så er der mange, der anbefaler Toshiba varmepumper. De er nogle af de mest energieffektive varmepumper på markedet lige nu.

De kan opsættes på langt de fleste huse. Der er også mange, der bruger en varmepumpe som opvarmning i deres sommerhus eller i et udhus. Det er praktisk, netop fordi den er så relativ simpel at sætte op, og den skal have almindelig strøm for at kunne køre.

Den miljøvenlige varmekilde

En luft til luft varmepumpe er et godt alternativ til for eksempel et oliefyr og el-varme. Den bruger langt mindre energi, og den forurener ikke. Det gør den langt billigere i drift.

Den bruger ikke nogen form for brændstof, og den udvikler hverken røg eller lugt. Det gør den til en meget miljøvenlig varmekilde.

varme i sommerhuset

En varmepumpe giver billig opvarmning

Desuden er varmepumpen ret billig i drift. Du behøver ikke at købe brændstof til den, du skal ikke gøre rent efter den, og den risikerer ikke lige pludselig at løbe tør for energi.

Den er på alle måder en varmekilde, der er nem at have med at gøre. Og så er den også økonomiske attraktiv sammenlignet med visse andre varmekilder.

Nogle varmepumper larmer

Der er dog et enkelt minus ved nogle af varmepumperne. De larmer. Der kan være ret store forskelle fra varmepumpe til varmepumpe. Det er en faktor, som du bør undersøge, inden du beslutter dig for en bestemt model.

Det er super ærgerligt at få installeret en varmepumpe, som du ellers er glad nok for, og så viser det sig, at den støjer mere, end du bryder dig om.

Vælg derfor gerne en varmepumpe, hvis motor arbejder så lydløst som muligt. Du kan jo lige så godt være opmærksom på den sag, inden du får købt en model, der støjer.

Skal varmepumpen placeres i en kælder eller i et udhus, så gør det måske ikke så meget, men det er ikke rart med støj i for eksempel en stue. Hvis den støjer så meget, at lyden er svær at abstrahere fra, så er det jo ikke så godt.

Kan du undgå støjen, så får du en super effektiv, behagelig, nem og miljøvenlig opvarmning. 

Previous Article

2 ting der kan øge din tilfredshed med livet

Next Article

Gode gaveidéer til svendegildet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *