Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Sådan kan du finansiere din nye virksomhed

Ingen kommentarer Del:
finans
h175

Som iværksætter er den gode idé og den indre drivkraft til at føre den ud i livet helt essentielle faktorer. Men det er svært at løbe fra, at selv den bedste idé er svær at arbejde med uden tilstrækkelig finansiering. Ønsker du at vækste din virksomhed, er finansiering ganske enkelt helt essentielt. Her får du et par idéer til, hvordan du kan finansiere vækst i din nye virksomhed.

Aktiebaseret finansiering

Dette er en meget udbredt finansieringsform. Vælger du at finansiere din virksomhed gennem aktier, finder du en eller flere investorer, der sprøjter penge ind i virksomheden og til gengæld får en andel i din virksomhed. Jo flere penge investoren kommer med, jo større en andel af virksomheden vil vedkommende få. Fordelen ved denne finansieringsform er, at den typisk er meget effektiv og kan skaffe mange penge til virksomheden. Ulempen er, at man må overgive noget medbestemmelse over virksomheden til en anden part.

Lånefinansiering

En anden oplagt måde at finansiere sin virksomhed på er selvfølgelig at optage et lån. Dette er en sikker og også effektiv måde at skaffe finanser på, men det kan være svært at få lov at låne penge i banken, hvis ikke man kan stille sikkerhed for sit lån i form af eksempelvis friværdi eller ved at få en anden til at kautionere og derved hæfte for lånet, hvis du ikke kan tilbagebetale det. Som nyopstartet virksomhed kan det være svært at få andre til at kautionere, fordi mange måske vil se det som en risikofyldt aftale at indgå.

Soft funding

Har man mulighed for at få soft funding, kan det være en rigtig stor hjælp for en ny virksomhed. Soft funding får man af EU, som ikke til gengæld skal have nogen andel af virksomheden. Det er dog ikke alle virksomheder, som kan gøre sig forhåbninger om at modtage soft funding, men muligheden kan være værd at undersøge.

møde

Crowdfunding

Crowdfunding er et relativt nyt koncept, som rigtig mange virksomheder har fået glæde af. Crowdfunding kan oversættes til netværksfinansiering og går kort fortalt ud på, at man rejser penge til at udføre sin idé ved små bidrag fra en større gruppe af mennesker. Bidragsydernes incitament er som hovedregel ikke andet, end at de har interesse i det produkt, de støtter. I nogle tilfælde kan man også som bidragsyder modtage vareprøver, betaversioner og så videre som tak for hjælpen. Crowdfunding finder som regel sted via internetplatforme skabt til formålet.

Læs mere

Her har vi givet dig et grundlæggende overblik over måder, hvorpå du kan finde finansiering til at vækste din virksomhed. Men denne gennemgang har netop være grundlæggende og overfladisk, og det kan derfor være nødvendigt at undersøge nogle af mulighederne mere dybdegående, hvis du ønsker at benytte dig af dem. Det kan du blandt andet gøre ved at klikke her og tilgå fundingguiden.dk, hvor du kan finde masser af brugbar information om finansiering af virksomheder. På hjemmeside kan du blandt andet også få uddybet ovenstående finansieringsmuligheder.

Previous Article

Har du brug for noget mere sjov?

Next Article

Tjen penge med en blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *