Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Sådan får du børnene til at hjælpe mere til i hjemmet

Ingen kommentarer Del:
teenager_med_moppe
h175

Mange forældre bruger i dag tid på at få børnene til at hjælpe mere til i hjemmet. Det er ikke altid lige så let at få dem revet væk fra Fortnite eller iPad’en, eller hvad der nu skulle holde deres opmærksomhed. 

Det kan være rigtig frustrerende. Både fordi man godt kunne bruge en ekstra hånd, men også fordi, det er forældres job at lære sine børn om det huslige arbejde. Det er noget, de helst skal kunne, når de engang bliver store. 

Der er dog hjælp at hente, hvis man gerne vil have børnene mere i gang. Det har vi taget et kig på i denne artikel.

små_børn_hjælper

Mindre skærmtid

Først og fremmest skal skærmtiden elimineres – eller i hvert fald mindskes. I dag findes der et hav af sjove apps, der giver underholdning i flere timer. Naturligvis kan elektronik også bruges til læring, og det skal ikke handle om, at børnene aldrig nogensinde må hygge sig med det. Der skal dog findes en middelvej. 

Det er forskelligt fra forældre til forældre og børn til børn, om det fungerer at afsætte et bestemt tidsrum, børnene må sætte sig og spille i. Hvis I vælger at gå med den metode, kan I jo også sætte jer og hygge jer med noget i samme tidspunkt. 

Enkle opgaver, de fleste kan klare

Når det endelig kommer til at hjælpe i huset, er det vigtigt at sætte børnene til noget forholdsvist overkommeligt. At afkalke kaffemaskinen er nok ikke ligefrem det første, man sætter dem til. 

Det kommer også alt sammen an på, hvor store de er. Noget de fleste dog kan finde ud af, er at støvsuge. Om det er en billig støvsuger eller en nymoderne trådløs støvsuger, har ingen betydning. Blot de får lidt fornemmelse med at sus frem og tilbage med den. 

De fleste kan også håndtere at vaske overflader af. Hvis I er i gang med den helt store forårsrengøring, så kan det være, der skal vaskes en del støvede hylder af. 

Slutteligt er det altid smart at lære sine børn at rydde op. Det er noget af det mest basale rengøring, men gøres skal det jo. Det bliver lidt svært at støvsuge, hvis ikke man har fjernet tøjet fra gulvet.

Hvis du slet ikke ved, hvor du skal starte med dit barn, så start med oprydningen. Det kan foregå på deres eget værelse, så de ikke er i tvivl om, hvor tingene skal være henne. 

støvsuger_blåt_tæppe

Husligt arbejde behøver ikke være kedeligt

Det er vigtigt at vise børnene, at husligt arbejde ikke nødvendigvis er kedeligt. At rydde op og gøre rent er ofte noget, der skal overstås. Det betyder dog ikke, at man kan lære sine børn fra start af, at det ikke blot er kedeligt. 

Sæt noget godt musik på, så man kan danse lidt rundt til nogle gode og velkendte melodier. Pas dog på, at det ikke bliver for distraherende for børnene, og de så slet ikke får lavet noget. Dernæst er det godt at være et godt eksempel og selv deltage i rengøringen.

Previous Article

Derfor kan det være en god ide at outsource jeres lager

Next Article

Læs din avis på nettet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *