Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Gør som det offentlige – fjern alger på dine fliser

Ingen kommentarer Del:
kat
h175

Det er efterhånden den tid på året, hvor der er ret mørkt og trist, lige meget hvornår du kigger ud ad vinduet. Derfor lære fra det offentlige og passe godt på dine fliser.

Hvad andet kan vi gøre end at drømme om foråret, hvor vi igen kan komme ud på terrassen og nyder biernes summen i blomsterbedene. Selvfølgelig med mindre terrassen er så overgroet med alger og mos, at du hellere vil undgå den fuldstændig. Men er det farligt? Og hvor nemt kan det fjernes igen?

Derfor kommer der alger

Alger er små bitter encellede planter. Der findes tusindvis af forskellige slags, der vokser overalt i naturen. De fleste steder er de ganske uskadelige, inklusiv på terrassen. Det er udelukkende af æstetiske årsager, at vi ikke vil have dem der. Dog kan terrassen blive mere glat, hvis der vokser mange alger. Algerne minder om svampe, idet de har brug for masser af fugt for at leve godt. De har som alle planter brug for sollys, men tørrer ud, hvis de får for meget. Med mindre du har en meget solbeskinnet terrasse, vil du sandsynligvis med årene begynde at se alger.

Der findes ikke mange muligheder for forebyggelse. Nogle professionelle firmaer tilbyder dog imprægnering af fliserne, så vand og fugt ikke lægger sig på overfladen. Ellers hedder det ganske enkelt almen vedligehold. Stop eventuelt dryp eller udløb på fliserne, og hold den ellers rene og pæne hvert år.

kost

Sådan fjerner du algerne

Der er flere måder at fjerne algerne på. Den nemmeste måde er at få professionel hjælp til algerens. Arbejdet bliver gjort grundigt og du vil få mulighed for at få fliserne imprægnerede efterfølgende, så fliserne holdes pæne i meget længere tid. Er belægningen ikke så slem, kan du selv kaste dig over projektet på flere måder.

Den simpleste måde at holde alger nede, er med en god, stiv kost eller børste og almindeligt vand fra haveslangen. De små planter kan børstes af og derefter skylles væk. Er det ikke helt nok, kan du forsøge at kombinere det med lidt algefjerner. Midlet du bruger, skal være godkendt af miljøstyrelsen, så du ikke skader jorden og de omkringliggende planter i processen. De fleste midler skal enten sprayes på eller blandes op med vand og spredes ud på terrassen i tørvejr, så det får tid til at virke før det bliver skyllet væk, og du kan give fliserne en tur mere med kosten.

En anden mulighed er at sprede lidt sand ud over fliserne og feje jævnligt med en stiv kost i et par uger efterfølgende. Sandet vil slibe algerne af og samtidig hæmme væksten af mos når du får fugerne fyldt pænt op igen.

Det er også muligt at rense fliserne med en højtryksrenser, men denne løsning er ikke anbefalet, da det vil efterlade fliserne mere ru og åbne for nye alger. Der findes dog et påhæng til nogle højtryksrensere, specielt designet til rensning af terrasser. Tænk dig godt om og undersøg dine andre muligheder, før du tyer til denne løsning.

Previous Article

iOS eller Android?

Next Article

Få en ny hobby, og gør vinteren kortere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *