Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Ting du skal overveje når du køber hundemad

Ingen kommentarer Del:
Hundemad
h175

Det kan være lidt af en videnskab at vide, hvilken type foder man skal købe til sin hund. Der er jo så mange forskellige mærker derude og forskellig pakker tørfoder under hvert enkelt af dem. Hvilken er den rette for netop din hund? 

I denne artikel får du en gennemgang af nogle af de ting, som det er vigtigt at overveje, når du vælger tørt hundefoder.

Ejer og hund

Alderen

Det første man skal overveje, er naturligvis alderen. Der er betydelig forskel på, hvilken type mad en hundehvalp, en fuldvoksen hund skal have og hvad en ældre hund skal have. Der er forskellige typer vitaminer og mængder af fedt i de forskellige poser. Så det er vigtigt at overholde dette. 

Det står som regel meget tydeligt på posen, hvilken alder den retter sig mod. 

Er det nødvendigt at købe kvalitet? 

Der er meget debat om, hvorvidt det gør en kæmpe forskel at købe såkaldt kvalitetshudemad eller om det helt billige er lige så godt. I bund og grund er der ikke lavet de store undersøgelser omkring det. Det er derfor også værd at være lidt kritisk, når du ser en lille kvalitetshundepose til flere hundrede kroner og en meget større én til en flad 50’er. 

Der er ikke nogen grund til at ruinere sig selv, fordi man gerne vil købe noget hundemad der står ’premium’ eller ’kvalitet’ på. Der er simpelthen ikke lavet nok evidens om sagen til at du skal føle skyldfølelse over det heller, at du ikke giver din hund kvalitetsmad. 

Men hvis du har pengene og det får dig til at sove bedre om natten, så er der jo heller ikke noget direkte i vejen med at købe de dyreste poser.

Er der særlige hensyn du skal tage stilling til? 

Til sidst er det også vigtigt at tage et kig på din egen hund og spørge sig selv, om der er nogle helt særlige hensyn som du skal tage højde for. Hvis din hund har en sart mave, så kan det for eksempel være en god ide at købe mad særlig egnet til dette. Du kan eventuelt også prøve zoolac til kæledyr med dårlig mave, hvis den er helt galt for en stund. 

Eller måske har din hund brug for at tabe et par kilo? Så kan det være en god ide at investere i noget fedtfattigt diæthundemad, som netop retter sig til hunde som din. 

Hund spiser menneskemad

Snacks 

Udover den egentlige kost så er der også mange af os hundeejere, som nyder at give vores hunde nogle ekstra snacks i løbet af dagen. Dette er naturligvis helt i orden og er en måde hvormed vi kan forkæle vores elskede hunde. Det er dog vigtigt at tænke sig lidt om, når det gælder snacks. 

Det er for eksempel ikke en god ide at overfodre dem med snacks. Du skal anse det lidt ligesom slik og vi ville jo heller ikke proppe slik i hånden på en 5-årig hele tiden. 

Derudover er det vigtigt at du holder dig til hundesnacks og ikke giver hunden for meget menneskemad som snacks. Der er ret meget menneskemad, som hunden ikke kan tåle. 

Previous Article

Planlæg den bedste aften med kæresten

Next Article

Julekugler kan bringe julehygge på kontoret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *