Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Opbevar dine dæk korrekt, og spar penge

Ingen kommentarer Del:
opbevaring_hjul_reol
h175

Når dækkene er taget af bilen og de nye er sat på, så er det vigtigt, at du opbevarer dem korrekt, for at give dem den længst mulige levetid. Hvis du passer på dine dæk, mens de er i hvilesæson, så holder de nemlig længere.

Der findes rigtig mange forskellige muligheder for at opbevare dine dæk – både ude og hjemme, så derfor er det vigtigt, at du har gjort dig klart, hvad dine muligheder er, inden du står og skal bruge en løsning asap.

Ude eller hjemme?

De fleste af os ved, at dækkene kan opbevares trygt og godt i garagen, men det er langt fra alle, der kender til de muligheder, der er for at få dækkene opbevaret på et såkaldt dækhotel.

Når du overvejer den mulighed er det oftest fordi, du ikke har pladsen derhjemme eller simpelthen ikke gider at bøvle med det selv.
Det er dog stadig langt de fleste, der vælger at opbevare dækkene derhjemme og sørge for, at de ligger trygt og godt, når ikke de er i sæson.

Opbevar dækkene korrekt

Når du vælger at opbevare dine dæk hjemme er det en god ide at gøre det på en måde, der tærer mindst muligt på dem. Rigtig mange vil gerne have dem ad vejen og vælger derfor haveskuret eller loftet, men det er ikke en løsning, der gør noget godt for dine dæk.

For at nedsætte tæring og aldring bør dækkene altid opbevares køligt, mørkt og tørt.

Det er altid en rigtig god ide at rense dækkene inden du lægger dem væk for sæsonen og herefter er det vigtigt, at du sørger for, at de er helt tørre og rene, inden du pakker dem væk. På den måde sørger du for, at de har de optimale forhold, mens de ligger.

opbevaring_hjul_reol

Tjek for skader

Når dine dæk er rene og tørre kan du give dem et grundigt tjek, så du er sikker på, at de er klar til brug endnu en sæson. Tjek dækmønsteret og vær sikker på, at det er mere end de anbefalede 3 mm dybt.
Hvis det er slidt længere ned anbefaler FDM, at du investerer i et nyt par, da dit vejgreb ellers er nedsat og usikkert.

På samme tid kan du tjekke dæk og fælge for skader og fejl – det er vigtigt for dækkenes stabilitet og din sikkerhed at eventuelle skader er udbedret inden de skal i brug igen.

Brug en dækreol

Med en dækreol giver du dækkene de optimale forhold, når de skal opbevares. Det sparer dig plads og sørger for, at du ikke skal bekymre dig om noget før de atter skal i brug igen, når vejret skifter.

Du kan finde dækreoler til alle størrelser og antal dæk. Fordelen ved denne form for opbevaring er desuden, at dækkene ligger 100% sikkert, så du ikke skal bekymre dig om ridser og skrammer på hverken dæk eller fælge.

opbevaring_hjul_reol

Er du på udkig efter den bedste opbevaring til dine dæk, så se det fine udvalg af dækreoler her og find den du mangler til dine dæk!

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Previous Article

Cbd olie – derfor vælger man det kontroversielle lægemiddel

Next Article

Har du husket at bestille visum, inden du rejser til Sri Lanka?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *