Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Fordele og ulemper ved online lån

Ingen kommentarer Del:
Pengesedler
h175

Der kan være mange grunde til, at folk optager lån på nettet. Nogle har måske fået en større uforudset regning. Måske har de haft akut vandskade i kælderen, som skal repareres straks. Nogle mennesker låner penge til at finansiere deres drømmekøb i form af gadgets, tasker eller nipsting.

Hvad end årsagen er til, at du overvejer at optage et online lån, så skal du være klar over både fordele og ulemper forinden. Det kan du læse om her.

Penge

Fordele – hurtigt, nemt og enkelt

Online lån er en rigtig fleksibel og hurtig løsning til dig, der skal bruge penge med det samme. Du sender en ansøgning online og vil hurtigt modtage svar på, hvorvidt du er blevet godkendt. Hvis du er blevet godkendt, vil du samtidig modtage et konkret lånetilbud på netop dit lånebehov.

Du skal ikke mødes med låneselskabet, da det hele foregår på nettet. Du skal heller ikke stille sikkerhed for lånet, så du behøver ikke tage pant i dit hus, eller spørge dine venner eller familie, om de vil kautionere. Alt du skal gøre er at vedhæfte de seneste lønsedler samt seneste årsopgørelse fra SKAT til din ansøgning. Herefter vurderer låneselskabet, om du kan godkendes til et lån og på hvilke vilkår. Du skal ikke fortælle, hvad lånet skal bruges til, ligesom du ikke skal fortælle, hvorfor du ikke selv har pengene. Få dage efter, at du har underskrevet låneaftalen, vil pengene stå på din konto.

Alt i alt er låneprocessen virkelig fleksibel og smidig – særligt i forhold til banklån, hvor du typisk skal redegøre for, hvorfor du har brug for pengene, ligesom du også typisk skal stille sikkerhed. Processen hos bankerne er derfor også længere, da der er meget mere arbejde at udføre.

Sparegris

Ulemper – dyrt og uoverskueligt

Strakslån på nettet er dog til gengæld også typisk noget dyrere end banklån. Det kan desuden være vanskeligt at gennemskue de årlige omkostninger i procent, da der er en del administrationsgebyrer forbundet med de online lån.

Du kan dog sikre dig at få det billigste lån og på de bedste vilkår ved at ansøge flere forskellige låneselskaber om lån, så du kan foretage en direkte sammenligning mellem låneselskabernes forskellige vilkår.

Du skal aldrig låne flere penge, end du har brug for, og du skal sørge for at lave en relativt kort (men dog realistisk) tilbagebetalingsplan, så du ikke ender med at betale alt for meget i renter. Hvis blot du har øjne og ører åbne, er der intet farligt ved de hurtige online lån.

Previous Article

Sådan håndterer du din økonomi – få hjælp i dag

Next Article

Flot vægmaling kan forvandle et rum til et hjem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *