Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Hvad er mulighederne for at låne penge, hvis du er i RKI?

Ingen kommentarer Del:
Lån trods RKI
h175

Der kan være mange grunde til at det er nødvendigt at låne penge. Går bilen i stykker, der er en familieforøgelse på vej, eller man skal finde en større bolig, kan det være nødvendigt at få lidt flere penge mellem hænderne. Befinder du dig i den uheldige situation at du er registreret i RKI, men har brug for at låne penge, kan du befinde dig i lidt af en knibe. Mange låneudbydere har nemlig som krav at deres lånere ikke må være registreret i RKI-registret, og det er svært at komme udenom, hvis man er det.

Hvad er RKI? Og hvordan bliver man registreret som dårlig betaler?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er registreret i RKI, så kan du tjekke det online. Der er både et åbent og et lukket register, som man bliver registreret i, hvis man har fået tilsendt tre rykkere på en ubetalt regning. Skylder du mellem 200 og 1000 kr., kommer du i det lukkede register, mens du kommer i det åbne register, hvis du skylder over 1000 kr.

Lån trods RKI

Her kan du låne, hvis du er registreret i RKI

Mange låneudbydere vil ikke tilbyde lån til RKI-registrerede ansøgere. Men der er dog enkelte muligheder, hvis det er meget nødvendigt at låne penge. Se om du kan låne trods RKI.

Ofte bliver lånene meget dyrere hvis låneren er registreret i RKI, da låneudbyderen løber en større risiko med en RKI-registreret låner, frem for en der ikke er registreret i RKI. En anden mulighed er et kautionistlån, hvor en kautionist stiller sikkerhed for lånet, så de betaler, hvis du ikke skulle være i stand til at betale for lånet. Kautionisten er ofte en man kender godt og stoler på. Derudover skal kautionisten være boligejer og mellem 18 og 75 år når lånet optages. Det sikrer at der er en sikkerhed bag lånet. Det hele foregår online, dog med opkald til både dig og kautionisten for at sikre at alt er i orden.

Det bedste er dog at komme ud af RKI-registret

Hvis man har mulighed for det, er den bedste løsning på låneproblemet at komme ud af RKI-registret så hurtigt som muligt. Dine lånemuligheder bliver forbedret, når du ikke er RKI-registreret. Find dine lånemuligheder.

Skylder man dog et større beløb til forskellige virksomheder, kan det være svært at få betalt gælden af med det samme og i et beløb. Nogle virksomheder er dog villige til at gå med til en afdragsordning, så gælden løbende bliver betalt af. Det er en god måde for både virksomhederne og for dig som betaler. Du får en reel chance for at afdrage på gælden, og virksomhederne får deres penge lidt af gangen.

Efter fem år forsvinder RKI-registreringen, men gælden består. Det vigtigste at huske på er ikke at stifte ny gæld, for at komme af med din gamle RKI-registrerede gæld. Så er det bedre at betale langsomt af på gælden, og til sidst være gældfri.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Previous Article

Har du husket at bestille visum, inden du rejser til Sri Lanka?

Next Article

Brug lån til at supplere dine offentlige ydelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *