Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Hund eller ikke? Sådan tager du stilling

Ingen kommentarer Del:
h175

Det kan være svært at finde ud af, om man skal have en hund eller ikke. Der findes mange fordele ved at have hund. Eksempelvis er det rart at have en følgesvend, som du kan knytte et helt specielt bånd til. På den anden side er det et stort ansvar at have en hund. Du kan nemlig ikke bare tage på en spontan tur til Firenze, da du først skal have fundet pasningsmuligheder til hunden. Derfor kan det være smart at stille sig selv disse spørgsmål, inden man køber hunden. For når du først har anskaffet dig hunden, bliver du nødt til at tage det fulde ansvar.

familie

Har du tid til hunden?

Det vigtigste spørgsmål, som du skal stille dig selv, er, om du har tiden til hunden. Måske har du et tidskrævende arbejde, hvor du skal være væk i mange timer? Så er en hund måske ikke noget for dig. En hund kræver nemlig stimulation, og den kan ikke være alene i mange timer ad gangen. Hvis du arbejder meget, vil en kat måske være en bedre mulighed for dig. En kat kan nemlig bedre være alene i flere timer ad gangen. De er ikke lige så afhængige af mennesker, som hundene er.

Hvis du ikke selv har tiden til en hund, kan det være, at de andre i din husholdning har tiden. Måske har du nogle børn, som kan lufte hunden, når de kommer hjem fra skole. Dette er nogle muligheder, som du skal undersøge inden du køber hunden.

Et andet spørgsmål, som man skal huske at stille sig selv, er, om man har lyst til at købe diverse ting til hunden. En hund har nemlig brug for både madskål, sporeline, sele og kurv samt mad i lange baner.

Husk at forhør dem du bor med

Hvis du bor alene, kan du sagtens købe en hund, uden at spørge om lov fra nogle. Hvis du bor sammen med nogle andre, er det dog vigtigt at forhøre dem, inden du fare ud for at købe en hund. Det kan nemlig være, at de andre i din husholdning, ikke er vilde med at få en hund ind i deres hjem. Det er ikke alle som er hundemennesker, og nogle folk, vil helst undvære et kæledyr i deres liv. Hvis din familie eller roommates, ikke ønsker en hund i deres liv, er der ikke så meget du kan gøre. Så handler det bare om at finde sig til rette med dette, og komme videre i livet.

 

Previous Article

To vigtige ting du skal huske, når du bor til leje

Next Article

Find de perfekte gaver til alle i familien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *