Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Derfor bør du vælge gestaltterapi

Ingen kommentarer Del:
Terapi og behandling
h175

Gestaltterapi er en populær terapeutisk redskab, der i en årrække er blevet anvendt til at hjælpe et stort antal roskildensere. Gestaltterapi er en ekstremt fleksibel terapimetode med mange facetter, der især arbejder med en persons reaktionsmønster og adfærd. Læs videre her og se hvorfor du også bør overveje denne filisofi til din næste terapi.

Selverkendelse og velvære

Hvad går gestaltterapi så ud på?

Gestaltterapi går først og fremmest holistisk til værks, hvilket kort sagt betyder at et individ anses som værende en helhed. Dette betyder praktisk set, at individet i alle dets aspekter er udgangspunktet i det terapeutiske arbejde. Dette kommer til udtryk i en dybdegående indsats på de intellektuelle, følelsesmæssige og endda fysiske aspekter ved et individs personlighed, der ofte tager udgangspunkt i en persons fantasier. Dette gøres for at fokusere på det, der på det gældende tidspunkt er vigtigst for personen, og give personen mulighed for at opnå større selvbevidsthed, samt de nødvendige ressourcer til at forbedre visse problemstillinger. Selvom gestaltterapi er forholdvis udbredt herhjemme, så er det stadig ikke alle (især mindre) byer der kan tilbyde deres borgere denne form for terapi. De større byer såsom roskilde vil dog oftest have glimrende tilbud til deres indbyggere. Derfor vil en psykoterapeut i Roskilde være forholdsvis nem at finde, hvilket selvfølgelig er rigtig gode nyheder.

Livsglæde og harmoni

En psykoterapeut i Roskilde kan tilbyde mere end blot symptombehandling

Når man undergår et forløb hos en psykoterapeut Roskilde, så vil der først og fremmest arbejdes med langt mere end blot symptombehandling. Der vil her i stedet fokuseres på at finde årsagerne til en persons symptomer. 

Disse kunne f.eks. være gamle fortrængte problemer eller konflikter, som personen på en eller anden vis har skubbet langt tilbage i underbevidstheden. Når en given årsag så først er blevet identificeret, så vil der nu arbejdes i dybden med disse, og man vil ofte i sidste ende kunne bemærke at ens symptomer enten formindskes eller endda helt forsvinder. Ved at anvende gestaltterapi, så vil en person altså nu have langt mindre tilbøjelighed til at opleve et givent symptom (eller måske udvikle et nyt symptom baseret på et underliggende problem) end med mange andre terapiformer. I stedet vil personen nu have mulighed for at frigøre en kæmpe mængde energi, der nu kan bruges til en række langt mere produktive formål end de tidligere uproduktive fortrængelsesmekanismer.

 

Previous Article

Skal vi lade freelance økonomien komme til Danmark?

Next Article

Find den rette plante til dit hjem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *