Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Gør haven forårsklar

Ingen kommentarer Del:
gravearbejde
h175

Når foråret melder sin ankomst, og solens stråler begynder at varme og få havens planter til at gro, er det tegn på, at du skal i gang med at gøre haven forårsklar. Ved at komme i haven tidligt på året, kan du undgå, at haven pludselig gror så meget til, at du ikke kan overskue det.

At gøre haven forårsklar handler også om at forberede bed og køkkenhave, så du til sommer kan nyde godt af lækre grøntsager, bær og frugter, samt et smukt syn af blomster i fuld flor. Der er også altid gør-det-selv projekter, som du kan gå i gang med i haven.

Her får du tips til, hvordan du gør haven forårsklar på den bedste måde.

plante i hånd

Ryd op i bedene

For det første skal du have ryddet op i alle dine bede. Her skal du have fjernet visne blade, kviste og ukrudt, så den bare jord kommer frem igen. Hvis det er tidligt forår, skal du dog passe på med at fjerne for meget, da blade og kviste kan være med til at frostsikre nye skud. Det er derfor en god ide først at gå i gang med den store rengøring af bedene, når du ved, at frosten er ovre.

Du skal også klippe stauderne godt ned. Dette skal først ske, når foråret er godt i gang. Du kan med fordel lade de afklippede stauder ligge på jorden, da det med tiden vil danne god kompost. Komposten forbedrer jorden og giver næring til planterne.

Foråret er også et godt tidspunkt at give havens bede gødning, så planterne har næring til at vokse sig store og flotte, når solen begynder at få magt. Her kan bruges både organisk gødning og kunstgødning

Klipning af græsplænen

I løbet af marts eller april er det ved at være tid til at klippe græsplænen for første gang. Du bør dog ikke klippe den længere ned end 4 cm, før den er i god vækst. Du kan med fordel også gøde din græsplæne og give den kalk. Dette giver på sigt en pænere græsplæne uden ukrudt.

Meget mos i græsplænen er ikke pænt og kan fjernes, hvis du river hele plænen igennem og samler mosset sammen.

graesklipning

Forbered din køkkenhave

Det er for tidligt at gå i gang med køkkenhaven i marts og april, men du kan sagtens forberede den. Du kan eksempelvis gå i gang med at lægge kompost ud i jorden, kultivere jorden, forspire kartofler og andre grøntsagsfrø. Der er altså masser af projekter, som du kan lave i køkkenhaven allerede om foråret.

Udover i køkkenhaven, er det generelt også en god ide at få luget ukrudtet væk, når temperaturen er til det. Det er godt at komme i gang med ukrudtet tidligt, da du så undgår, at det vokser sig stort senere. Det er meget nemmere at tage på forhånd, og du vil derfor gøre dig selv en kæmpe tjeneste.

Ukrudtet mellem fliserne kan minimeres, hvis der fyldes sand ned i fugerne. Kosten kan bruges til at presset sandet godt derned.

Previous Article

Fire ting bestemt du skal overveje, når du vælger frisure

Next Article

Få styr på de store ting først når du flytter i hus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *