Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Er dit firma lige ved at gå konkurs?

Ingen kommentarer Del:
Person holder penge
h175

Slag efter slag kan ramme et firma. Og før man ved af det, så virker ordet ’konkurs’ slet ikke så fjernt igen. Men er det stadig muligt at rette firmaet ind på ret kurs og undgå at gå konkurs? Læs med i denne artikel for at se hvordan du måske kan ende med at redde dit firma. 

Kvinde med stress foran pc

Se om du kan rette op på økonomien i en fart

Det første du skal tage fat i er din økonomi. Det er vigtigt at få denne rettet ind så hurtigt som muligt i håbet om, at det kan få hele skibet til at vende væk fra det kommende isbjerg. 

Det er en god ide at snakke med en økonomisk vejleder og høre dem ad, hvad ens muligheder er. Ofte vil de gennemgå alle ens regnskaber og prøve at danne sig et billede af ens situation. Og dernæst vil de komme med deres anbefalinger. 

Nogle gange lyder disse anbefalinger på besparelser rundt omkring i firmaet. Det kan for eksempel indebærer fyringer, nedjusteringer af produktionen eller noget helt andet. Men det kan også være, at de anbefaler at man deler firmaet op og begynder at dele ud af dets værdier i håbet om, at man kan træde tilbage fra firmaet uden for meget persongæld. Det kommer meget an på ens situation. 

Uanset hvad er det vigtigt at tage fat i en professionel og få hans eller hendes vurdering. De er ofte i stand til at se på tingene en del mere objektivt, end man selv er i stand til. 

Snak med en juridisk rådgiver

Det er også en god ide at tage en snak med en juridisk rådgiver. Dette kan for eksempel være med én, som har speciale i konkurskarantæne og andre temaer indenfor firmakonkurs. Der er nemlig en del regler forbundet med det at erklære sig selv for gået konkurs. Og det er rart at være på forkant i det tilfælde af, at det virkelig er den vej det går. 

Det er naturligvis en god ide lige at læse anmeldelser fra tidligere kunder igennem før man tager kontakt til en bestemt juridisk rådgiver. I så sort en tid er det vigtigt at få fat i en, som er meget kompetent til sit arbejde. 

Person underskriver juridisk dokument

Giv arbejderne besked i god tid

Til sidst skal du overveje kraftigt at give dine arbejdere besked. Mange firmaejere vil gerne undgå dette i så lang tid som muligt, da de er bange for at miste værdifulde arbejdere til konkurrenterne. 

Men dine arbejdere vil for det meste respektere dig så meget desto mere, hvis du kommer ud og siger hvordan tingene hænger sammen. Og du giver samtidig dem en mulighed for at kigge på andre jobs i det tilfælde af, at firmaet virkelig går konkurs. 

Previous Article

Julekugler kan bringe julehygge på kontoret

Next Article

Derfor er det fedt at spille online spil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *