Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Find det billigste lån

Ingen kommentarer Del:
anøg om kviklån
h175

I en jungle af mange forskellige lånemuligheder, kan det være svært at finde det billigste og bedste lån for dig. Det er selvfølgelig altid at foretrække at lånet ikke for dyrt, men man skal holde øje med ekstraomkostninger som fx gebyrer. Det er nemlig ikke kun renten der bestemmer, hvor meget lånet kommer til at koste i sidste ende.

Findes der billige kviklån?

Det er en generel opfattelse, at kviklån er dyre lån, men kviklån er derimod bare ærlige om, hvad man får fra lånet. Man får små beløb overført til sin konto hurtigt, og så er løbetiden ofte kortere end et år. Der er altså særlige fordele ved kviklån, men det er også muligt at finde billige kviklån derude. Det er ikke kun renten, der definerer om et lån er dyrt eller billigt. Man skal derimod kigge på alle omkostninger ved lånet, ÅOP, der er de samlede omkostninger ved lånet i procent. Det inkluderer alle gebyrer, ekstraomkostninger og renten. Dog udgør renten ofte den største del af et låns ÅOP, så hold øje med hvilke lån, der rent faktisk er billigst.

Sammenlign flere lån, inden du beslutter dig

Selvom du har fundet et lån, der passer dig, kan det være en god idé at sammenligne lånet med nogle andre. Man kan ofte finde en låneudbyder med færre ekstraomkostninger eller lavere rente, så det kan godt svare sig at lave lidt research, inden man tager sin beslutning. Det kan også være at der findes en bedre låntype til netop dit behov, det kan være at et forbrugslån er bedre end et kviklån. Det hele kommer an på, hvilket beløb du skal bruge, og hvilket behov du har. Find flere billige lån her.

ansøg om kviklån

Skal du vælge kviklån eller forbrugslån?

Selvom ÅOP er lavere på et forbrugslån, kan det nogle gange være bedre at vælge kviklånet. Når ÅOP er lavere på forbrugslånet, er det fordi løbetiden er længere, men det betyder også at renten stiger. Renten stiger jo længere tid man har til at betale lånet tilbage. Hvis man relativt hurtigt får mulighed for at betale lånet tilbage, og derfor ikke behøver så lang tid at betale tilbage på, kan et kviklån derfor være billigere end et forbrugslån i længden.

Hvad er det vigtigste at huske på i forbindelse med kviklån og forbrugslån?

Uanset hvilket lån du vælger, er det vigtigt at vælge et lån man har økonomi til at betale tilbage. Det er derfor det er så vigtigt at kigge på lånets samlede omkostninger inden man beslutter sig for netop det lån, for det kan pludselig løbe op i gebyrer og en dyrere rente inden man ser sig om. Løbetiden er vigtig fordi lånet bliver endnu dyrere, hvis man ikke betaler lånet tilbage inden for tidsfristen. Så når et lån betegnes som værende billig, skal man derfor lige læse det med småt først og se alle ekstraomkostninger. Når det er sagt, findes der også lån der faktisk er billige i omkostningerne. Det er bare med at finde det rigtige lån.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Previous Article

Brug lån til at supplere dine offentlige ydelser

Next Article

Når det offentlige ikke giver nok penge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *