Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Bruger vi virkelig for meget tid på de sociale medier

Ingen kommentarer Del:
Sociale_medier
h175

Det har længe være livligt diskuteret, hvorvidt vi bruger alt for meget tid på de sociale medier. Ofte bevæger vi os ikke uden for en dør uden vores smartphones, fordi vi altid vil kunne komme i kontakt med folk lige såvel, som de skal kunne række ud til os, lige meget hvor vi befinder os.

Det betyder, at vi føler os helt nøgne, når vi oplever, at vi ikke har noget Wi-Fi eller på anden måde en forbindelse. Og vi er således blevet en smule afhængige af det, som der foregår på vores smartphones – især de sociale medier. Men er det virkelig så usundt, som der er så mange, der påstår?

Vi er så afhængige af vores smartphones, at vi føler os uduelige og nøgne uden den og Wi-Fi

Der er i dag rigtig mange, der er af den overbevisning, at vi alle bruger alt for meget tid på de sociale medier. Ofte er det dem vi først kigger på, når vi vågner om morgenen lige såvel, som de er det sidste, vi orienterer os på, inden vi ligger os til at sove om aftenen.

Sociale_medier

På en måde er vi derfor afhængige af de sociale medier og de små pudsige historier, som de kan give os op til flere gange hver dag. Vi bruger derfor meget tid med vores smartphones i vores hånd, og ofte kan vi have svært ved at være sociale, fordi vi har for travlt med at tjekke ud, hvad der sker på de sociale medier.
Læs flere relevante nyheder her.

Det bliver sværere og sværere for os at begå os i normale, fysiske og sociale sammenhænge

Vi er således blevet dårligere til at være i selskab med andre. Og nogle kan finde det nærmest grænseoverskridende at skulle føre en normal samtale med folk, som de ikke kender, fordi de simpelthen ikke ved, hvad der skal snakkes om. Derfor er det mange gange lettere at finde sin smartphone frem og forsvinde ind i den online verden af sociale medier.

Vi mister derfor en meget stor del af det nærvær og den kontakt, som vi kun kan få, når vi er i berøring med andre mennesker ansigt-til-ansigt, og det er således noget, der kan have en indflydelse på den måde, som vi opfører os på over for andre mennesker. Vi kan derfor få svært ved at begå os blandt andre, hvorfor vi kan blive både ensomme og afsondrede.

Sociale_medier

De sociale medier tillader os at opbygge en bred viden og opretholde kontakter

Dog er det ikke kun negativt, at vi begår os så meget på de sociale medier. Ofte er det nemlig her, man får alt den information, som man har behov for i hverdagen. Man kan her læse om de nyeste nyheder, og på den måde kan man få en stor og bred viden uden at skulle forholde sig diverse nyhedsmedier.

Derudover er det også her, man vedligeholder kontakter og finder ud af, hvad der sker i livene på de folk, som vi holder af. Vi opretholder derfor vores liv på de sociale medier lige såvel, som vi nedbryder alle de fysiske, sociale aspekter, som vi før har været så afhængige af.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Previous Article

Lær mere om effektive og miljømæssigt skånsomme rengøringsartikler

Next Article

Cbd olie – derfor vælger man det kontroversielle lægemiddel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *