Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Dyrk hobbyer og aktiviteter med familien

Ingen kommentarer Del:
Forbundet hænder
h175

Når man som familie dyrker hobbyer og aktiviteter sammen, opstår nærhed og kvalitetstid. Det er meget givende for familiesammenholdet og for jeres relation til hinanden i livet fremover. Nedenfor kan du læse meget mere om hvordan I som familie dyrker hobbyer og aktiviteter sammen som familie og på den måde skaber minder. Du kan ligeledes læse om, hvordan I vælger aktiviteter ud fra familiesammensætning, samt hvordan I motiverer de unge i familien til at være med. 

Familie ved strand

Skab minder sammen

Hobbyer og aktiviteter sammen som familie handler om at være sammen om noget og skabe værdifulde minder sammen. Disse opstår helt automatisk, når man er sammen om noget. Lige fra børnene er helt små kan man finde hobbyer man kan dyrke sammen. Ofte kan det tilmed føles helt naturligt at lave aktiviteter med mindre børn, mens dette udfases i takt med at børnene vokser op og bliver mere selvstændige. Her er det dog vigtigt at holde fast i kvalitetstiden, fx ved at finde en hobby eller sport i sammen kan gå til. 

Vælg aktiviteter ud fra familiesammensætning  

Det er naturligvis væsentligt at de hobbyer og aktiviteter man laver sammen som familie vælges ud fra familiesammensætningen. Er man en småbørnsfamilie kan det være små ugentlige ture til legepladsen eller cykelture i det blå. Det kræver ikke meget mere end en cykelstol og planlægning af tiden så alle får mest muligt ud af det. 

Er børnene i skolealderen kan man begynde at sætte hobbyerne mere i system. Meld jer fx til samme sportsgren og vær sammen om dette. Det kan også være at i prioriterer fisketure, vandreture, shopping eller noget helt andet. Dog er man nødt til at tage hensyn til hvem der er medlemmer af familie, køn, alder og interesser. Dog er det overordnende forhold at være samme og have det sjovt. 

Pige og dreng sammen

Motiver de unge i familien til at være med 

Det kan være svært at motivere teenageren i familien til at lave noget sammen. Her det vigtigt med motivation. Sæt dig ind i hvad den unge godt kan lide at lave og prøv at være med på dette og forstå deres verden. På den måde vinder I tid sammen. 

Om det så er sociale medier, sport, musik eller andet. Man kan sagtens tage sammen til koncerter eller i biografen. De fleste unge kan også godt lide at dyrke motion så længe det er noget der interesserer dem. Insister på at være sammen og få det bedste ud af tiden. 

Previous Article

Sådan spiller du udenom ROFUS

Next Article

Indret hjemmet til hvalpe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *