Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Derfor skal du tage på efterskole i 10. klasse

Ingen kommentarer Del:
Gode efterskoler
h175

Overvejer du at vælge efterskole i 10. klasse? I så fald er du i gang med at tage en klog beslutning.

Der er mange fordele ved at tage på efterskole i 10. klasse, og du vil ikke nok med en masse fede oplevelser også blive mere moden, hvilket kan komme dig til gode senere. Desuden vil du blive bedre forberedt på at vælge en ungdomsuddannelse, hvilket for mange er et svært valg. Det kan derfor være en god idé at tage et år ekstra, hvor du har tid til at tænke tingene igennem. Du kan her læse om fordelene ved at tage på efterskole i 10. klasse.

Madlavning

Få styr på det faglige fra folkeskolen

Hvis du ikke har haft helt styr på det faglige i folkeskolen, kan det være utroligt givende at tage et ekstra år, hvor du får repeteret emnerne fra 9. klasse. Dette kan skabe et godt, fagligt fundament for dig, når du engang skal videre på for eksempel gymnasiet. Ved at repetere tingene vil du nemlig have lettere ved at huske dem på lang sigt. 

Lær at få nye venner

Når man går i folkeskole, omgås man som regel de samme mennesker i 10 år. For introverte personer kan dette være tryghedsgivende, men når du engang skal videre på gymnasiet eller en erhvervsuddannelse er det vigtigt, at du stadig har evnerne til at skabe gode relationer til dem omkring dig. Det er derfor vigtigt, at du lærer at åbne op og socialisere med fremmede personer. Dette får du masser af erfaring med på en efterskole, da du kastes hovedkulds ind i et socialt sammensurium af mange forskellige mennesker. 

De sociale kompetencer, du lærer her, vil i den grad hjælpe dig senere hen og kan blive en afgørende faktor i eksempelvis din job- eller boligsøgning – når du når dertil. 

Gode venner

Lær at lave mad

Mange efterskoler tilbyder linjefag med gastronomi som tema, det vil sige, at du får undervisning i madlavning. Dette kan give dig fede redskaber til at lave sund og lækker mad, og du vil på sigt takke dig selv for at have fået denne viden. Hvis du tager din 10. klasse på Skolen for Gastronomi, Musik & Design vil du kunne lære om blandt andet madlavning og køkkenhygiejne. 

Få venner og fede oplevelser for livet

Fordelen ved at tage efterskole i 10. klasse er, at du kan få en pause fra skole, som du kender det. Fordi du kombinerer det faglige med dine interesser og derved får en masse fede oplevelser, kan du få fornyet energi til senere at starte på en ungdomsuddannelse. Disse oplevelser vil du altid kunne tænke tilbage på, og langt de fleste fortryder på intet tidspunkt at de valgte at tage på efterskole i 10. klasse. Desuden ender mange med at holde kontakt med de nye venner, de får på efterskolen. Nogle af disse venskaber vil måske endda vare hele livet. 

Previous Article

Derfor kan det være en fordel at komme i gang med esport

Next Article

Det er let at få en smuk hud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *