Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Kast dig ud i spændende sommerprojekter

Ingen kommentarer Del:
skirvemaskine
h175

Sommeren er allerede godt i gang, og lige straks begynder ferien også. Der er ikke noget bedre end sommerferie, især hvis vejret er godt. Men nogle gange banker regnvejrsdagene på, og hvad skal vi så lave? Eller måske kender du bare det der med, at du faktisk kommer til at savne arbejdet lidt til sidst, fordi du mangler noget at lave? Nogle vil kalde det et luksusproblem, men disse kræver altså også løsninger – ferien skal helst være den bedste tid på året. Derfor får du her gode råd til projekter, du kan give dig i kast med i løbet af sommeren.

Gør-det-selv

Gør-det-selv behøver ikke kræve, at du har en masse håndværkerevner. Du skal måske ikke gå i gang med at bygge en ny terrasse, men der er mange andre sjove projekter at give sig i kast med. Du kan finde masser af gode guides og forslag på internettet, så det er egentlig bare om at søge løs.

olier

Du kan for eksempel begynde at lave din egen sæbe. Det lyder måske svært, men handler først og fremmest om målenøjagtighed og de rette ingredienser. Du skal nok lige en tur i helsebutikken, før du starter, men når først du har styr på det grundlæggende, er det faktisk ikke så svært endda.

Du kan ligeledes lave smarte ting til hjemmet, som du ellers ville have brugt penge på. For eksempel kan en flot køkkenrulleholder fikses af noget slebet træ og en læderstrop. Så er der den magnetiske knivholder, som ikke kun er dekorativ, men også super praktisk. Hos Brisingi finder du en fin guide til, hvordan du gør. Du kan købe materialerne, du skal bruge, med det samme, og så er det jo egentlig bare at kaste dig ud i det.

Vær kreativ

At gøre ting selv er jo også temmelig kreativt, men her tænker vi på de kreative hobbyer, du måske har drømt om, men aldrig rigtig har taget op. Måske har du altid gerne villet male på lærreder, måske drømmer du om at lave imponerende lerkonstruktioner, eller det kan også være, at du har en forfatter gemt i maven.

blond pige

Sommerferien er til for, at vi kan koble af og lave lige præcis det, vi har lyst til. Derfor skal du ikke være bange for at give dig selv mulighed for at prøve dine evner af. Det er jo ikke nødvendigvis sådan, at du skal sidde tilbage med en færdig roman, når ferien slutter. Men hvis du går i gang med at være kreativ og vender dig til det i hverdagen, vil det være langt lettere at opretholde, når ferien slutter.

Det føles bare godt at skabe noget, og det er en proces, som for mange adskiller sig meget fra arbejdet. Når man skriver, maler eller lignende for sin egen skyld, er man nemlig helt selv herre over processen, og man skal ikke være bange for, hvad chefen tænker. Det er sundt at bryde sine vaner, så skynd dig ud og køb det lærred, så du kan komme i gang med akvarellerne!

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Previous Article

Derfor er det en god ide at få en ny bil på lån

Next Article

Sådan får du mere mental energi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *