Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Onlinespil og nostalgien bag

Ingen kommentarer Del:
online spil
h175

Mange af os kender det, fra vi var børn. Det startede med puslespil med store brikker, brætspil med familien, en GameBoy til de heldige, der fik sådan en foræret i fødselsdagsgave og de endnu heldigere, der fik en Nintendo til jul, fordi det var nyt og spændene. Og når så vi blev ældre – Ja, så var det jo pludselig ikke godt nok med brætspil og spillekonsoller. Flere muligheder var ønsket. Og dermed begyndte de lange timer ved computeren. Lange timer, der føltes kortere end minutter, når først spillet var sat i gang og de små grupper samledes og spillede forskellige spil. Pludselig var det mørkt udenfor. Pludselig var det sengetid. Men det var okay, for i morgen var dagen ny igen og endnu flere spil stod og ventede. 

pacman

Men hvor begyndte det hele?

Definitionen af et online spil lyder: Online gaming er mere en teknologi end en genre; en mekanisme der sammenkobler en gruppe spillere og ikke blot et mønster af gameplay – Og hvilken bedre beskrivelse kunne være givet. Online spil er og har altid være noget, der samler folk, danner et fællesskab. Dengang var fællesskabet ikke nødvendigvis over internettet, ofte så samledes små grupper sig i frikvartererne eller efter skole til at spille sammen og hygge sig – og i dag sker det samme på nettet. 

Internettet tilbød selvfølgelig en masse single-player spil, som blev spillet individuelt, men det betød ikke, at det var spil, der ikke kunne samles grupper om. Dog er de mere populære internet spil dem, hvor der kommunikeres via headset, mens alle render rundt i den virtuelle verden med hver deres virtuelle karakter og slår orker og andet ihjel – uanset præference var spillet der til dig. 

Java- og Flash-spil og deres betydning

Da først internetspillene var opfundet manglede blot Flash og Java, der gjorde det muligt at konstruere komplekse browserspil – og disse blev hurtigt populære. Arkadespil som Pac-Man og Frogger blev til onlinespil, som du kunne have glæde af fra trygheden af dit eget hjem og i selskab med alle dine venner, hvor I kunne konkurrere om at få flest point og nå toppen af high-score listen.

Senere kom alle kæledyrsspillene, der især blev populære bland den yngre generation, og disse fandtes både i store og små aspekter, og da Facebook kom på banen med en række spil var Pet Society da også voldsomt populært. 

gaming

Hvor er onlinespil i dag?

Onlinespil eksisterer stadig i stor stil, og der findes mange onlinespilhjemmesider, der tilbyder en lang række af forskellige muligheder af både nye og gamle spil – kun den særligt kræsne, vil ikke kunne finde noget, der fanger deres interesse. 

I skolerne bliver onlinespil desuden endnu brugt, som noget der skaber et lille interessefællesskab mellem eleverne, og som der kan grines af, når hjernen skal slappe af ind imellem undervisningen. På hjemmebanefronten er det dog gerne spil, hvor der kan kommunikeres enten over små beskeder eller via headset, der er trækker de mere entusiastiske spillere til, simpelthen fordi, de kan bruge timer foran skærmen.

Previous Article

Få den rette tandlæge til at ordne dine tænder

Next Article

Tjen penge på at game

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *