Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Sådan kommer du i gang med boligrenoveringen

Ingen kommentarer Del:
h175

Renoveringen af boligen kan være en omfattende sag og kan gribe om sig. Det har ligeledes tor betydning for den måde du gerne vil leve. Det er derfor vigtigt at komme godt fra start med boligrenoveringen, hvilket indebærer at du tager stilling til en række parametre, inden processen igangsættes. Planlægning er en essentiel del af byggeprocessen. Du må først tage stilling til hvad du selv kan lave, og hvor en håndværker skal på banen. Indtænk derefter bæredygtige løsninger, så du kan spare penge på sigt og indhent derefter tilbud, både på materialer og fra håndværkere, så du kan gå med de mest fordelagtige tilbud du kan opnå. 

Kvinder i renovering

Gør det selv eller bestil håndværker 

Hvis du ikke er håndværksmæssigt anlagt, er det nok ikke det rette tidspunkt at begynde på at være det, når du står overfor en stor boligrenovering. Har du hænderne rigtigt skruet på eller måske ligefrem selv har en håndværksmæssig baggrund, kan der være mange penge at spare på eget arbejde. Du bør dog gøre op med dig selv inden start, hvor du kan bidrage og hvor du kommer til kort, så resultatet kan blive som ønsket. Bestil håndværkere til den del du ikke selv kan klare, for det bedst mulige resultat. Klik her, hvis du vil læse mere om hvordan du kan få et smart badeværelse i en renoveringsproces. 

Indtænk de bæredygtige løsninger og spar penge 

Når du alligevel skal renovere og skifte ting samt elementer ud, giver det god mening at vælge nye løsninger i forhold til hvad der er mest bæredygtigt og energibesparende. Sørg fx i renoveringen for at få isoleret tilstrækkeligt, at de nye vinduer er lavenergivinduer, at varmekilden er grøn m.m. Det vil spare sig og din familie for rigtig mange penge på sigt, og besparelserne vil komme til udtryk med det samme på varme- og elregning. Et godt incitament til at vælge bæredygtigt i boligrenoveringen. 

Stige i rum

Indhent tilbud og benyt håndværkerfradrag  

Det er dyrt at renovere, og ofte griber det om sig når man først kommer i gang. Det er derfor for de fleste kærkomment at spare nogle penge. I forhold til priser på håndværkere og de materialer du skal bruge under ombygningen, kan der være rigtig mange penge at spare ved at indhente tilbud forskellige steder fra. Indhent fx tilbud på materialer fra 3 forskellige byggemarkeder og tilbud på arbejdsløn fra 3 forskellige håndværkere til den givne opgave. 

Foruden indhentning af tilbud kan du ligeledes benytte dig af håndværkerfradraget for at spare penge. Her kan du få fradrag på op til 12.200 kr. pr. person i husstanden, for arbejdsløn (ikke materialer), hvilket også er værd at tage med. 

Previous Article

Tjen penge på at game

Next Article

Har du brug for noget mere sjov?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *