Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

3 råd, der kan give dig ro og overskud

Ingen kommentarer Del:
fred
h175

Alle mennesker har brug for overskud og ro, og nogle perioder i livet kræver det i højere grad end andre. Nogle mennesker trives rigtigt godt i en hektisk hverdag, hvor de konstant løber stærkt, og hvor dagene er pakket med planer, gøremål og aftaler. Andre mennesker trives bedst i et markant lavere tempo, hvor der også er tid og plads til at sætte sig ned og fundere, slappe af og planlægge.

Uanset hvilken af disse typer mennesker du er, eller om du ligger et sted midt imellem, så er der 3 ting, der er afgørende for alle menneskers velbefindende og overskud. 

venskaber

En god økonomi

Den første ting er naturligvis en sund og god økonomi. Der er ikke noget som penge, der kan stresse folk og hyle dem ud af den. Eller det er sådan set nærmere manglen på penge, der kan stresse. For har du rod i økonomien, har du tabt overblikket, eller bliver dine penge suget ud af kontoen hver måned uden at efterlade dig noget til alt det sjove, så er det med garanti noget, der går dig på. 

For at få ro i maven over din økonomi, er det alfa og omega, at du får overblik over den. Og det gør du allerbedst ved at lægge et budget for din økonomi. Start med at liste alle dine fast indtægter og udgifter op. Det kan være ting som husleje, kontaktlinser, fitnessabonnement og lignende udgifter, der ikke svinger i størrelse. Dernæst lister du dine variable udgifter op, herunder forbrug, mad, transport og så videre. 

Herefter vil du kunne se dit rådighedsbeløb. Af dette beløb bør du lægge en procentdel til side hver måned, og så ved du herefter hvor meget du må bruge til sjov hver måned.

Venskaber

Uanset om du er introvert eller ekstrovert, har du brug for et netværk og venner. Det er afgørende for langt de fleste menneskers glæde, at de har nogle mennesker, som de er tæt på, og som de føler sig 100 % trygge ved. Og nære venskaber skal plejes og passes, man skal sørge for at ses så ofte som muligt, og man skal vælge at prioritere det højt i hverdagen. 

Det kan være ved stille og rolige kaffeaftaler, sommerhusture, aftensmad i hverdagen og lignende. Men en gang imellem må du også gerne skeje ud og arrangere den helt store aktivitetsdag for vennerne. Book et eventbureau til at hjælpe dig med at arrangere den helt perfekte dag for dem, du holder af. Du vil både komme tættere på dem samtidig med, at I vil få den fedeste dag sammen.

hjem

En dejlig base

Og endelig har alle mennesker også brug for en base, de kan vende hjem til. Et sted, der instinktivt får dem til at slappe af, og som de har lyst til at opholde sig i. Dit hjem skal meget gerne være din base, og det gerne være et sted, som du bliver glad for at komme hjem til.

Det betyder ikke, at det skal være den perfekte bolig fra starten, eller at den skal have den helt perfekte lokation. Det er blot vigtigt, at du indretter dig i dit hjem på en måde, som gør, at du får ro på, når du træder ind, og hvor du kan få hvile og komme ned i gear efter en lang dag. 

Dit hjem er der, hvor du opholder dig hver eneste dag, og derfor skal du helst være glad for at være der.

Previous Article

Sådan kommer du ud med dit budskab

Next Article

Når du har brug for at låne penge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *