Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Lær at slappe af

Ingen kommentarer Del:
afslapning
h175

Det er utroligt vigtigt at kunne slappe af. Man er ikke nødvendigvis afslappet, når man ligger på sofaen, men man er derimod afslappet, når man kan ligge på sofaen uden at tænke på alle mulige ting, som man måske har glemt. Det at slappe af er derfor at give slip på sine bekymringer, og kun fokusere på nuet. Når du kan slappe af, kan du også få mere ud af hverdagen. En hverdag hvor du afsætter tid til afslapning og fokuserer på dig selv, kan derfor give dig utroligt meget værdi.

Udstrækning og yoga

En meget populær måde at komme i kontakt med kroppen på er yoga. Yoga er en træningsform, der fokuserer på udtrækning, udholdenhed og vejrtrækning. Øvelserne går langsomt og bliver holdt i lang tid, og du har derfor god mulighed for at mærke din krop arbejde. Yoga har derfor to niveauer. På den ene side fokuserer yoga på at træne din krop gennem udholdende øvelse, og på den anden side fokuserer yogaen på sindet. Derfor kan yoga lære dig at slappe af. Det store fokus på vejrtræning får dig til at mærke roen i hele kroppen. Yoga er derfor en perfekt træningsmåde i en travl hverdag, da træningen både arbejder med kroppen og sindet. Når du skal i gang med at dyrke yoga, skal du selvfølgelig også have det rigtigste udstyr. Til yoga skal man bruge en yogamåtte, noget behageligt træningstøj, og hvis du ønsker yderligere udfordringer, kan du f.eks. også kombinere din yogatræning med håndvægte. Læs mere om gode yogamåtter her.

ypga

Planlæg din tid

En anden faktor der er gældende, når det handler om at kunne slappe af, er planer. Hvis man har mange planer eller mange ting, man skal nå, kan det være svært at slappe af i hovedet. Planlæg derfor din tid, så du ved, hvordan din dag eller uge er indrettet. Med et godt overblik over dine planer er du også bedre forberedt på, hvornår du har travlt, og hvornår du måske ikke har så travlt. Din tid bliver både brugt på sociale arrangementer, arbejde og hverdagsting, og det er derfor vigtigt, at alle ting er medregnet i din kalender. Når du planlægger din tid, kan du bedre overskue alle dine planer, og dermed kan du slappe af i hovedet. Når du ved, at du ikke glemmer noget og ved, at du har styr på det hele, er det meget lettere at slappe af. Med en kalender er du derfor fri for at ligge vågen om natten og tænke på det, du måske har glemt.

Lad vær med at skubbe problemerne

Man skal give sig selv lov til at slappe af, for uden fritid og afslapning er det svært at fungere. Dog kan det være utroligt svært at slappe af, når man ved, at man mangler at ordne noget. Dette kan både være en skoleaflevering eller arbejde, som man er i gang med at skubbe til sidste øjeblik, og det kan også være et telefonopkald eller en vigtig snak, som skal foretages. Uanset hvad bliver problemet ikke mindre af at vente, og du kan derfor ligeså godt få det ud af hovedet med det samme. Du kan dermed opleve en mere afslappet hverdag, hvis du undgår at skubbe problemer eller udfordringer til senere.
Det er utroligt vigtigt at kunne slappe af, og det er derfor også utroligt vigtigt, at du lærer, hvordan du bedst slapper af. Mennesker er forskellige, og det er derfor også helt naturligt, at vi finder forskellige ting afslappende. Find ud af, hvad der virker for dig, og dyrk det, så du altid kan slappe af i hverdagen.

Previous Article

Sådan kan du sikre mindre miljøforurening

Next Article

Hold dig sund uden fitnesscenteret i din by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *