Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Lånetypen, der deler vandene: Her er myterne om online lån

Ingen kommentarer Del:
Mønter
h175

Online lån er blevet meget almindelige. Sandsynligheden for, at du selv har lånt penge på nettet eller kender nogen, der har gjort det er derfor stor. Men de online lån har altid givet anledning til debat og gør det stadig. Der er især tre myter, der hårdnakket holder ved, og som stadig fylder i folks bevidsthed, når online lån bringes på dagsordenen. 

Myte 1: Online lån er meget dyre

Den første og måske mest udbredte myte er, at online lån skulle være meget dyre. Det behøver dog på ingen måde at være tilfældet. Online lån findes til mange forskellige priser afhængigt af, hvilken låneudbyder og lånetype man vælger. Det er endda muligt at låne helt gratis online ved hjælp af de afdragsfri lån, som mange online låneudbydere tilbyder. Vær dog opmærksom på, at der som regel her gælder særlige regler.

Smartphone og computer

Myte 2: Online lån er svære at gennemskue

At det at låne på nettet skulle være en kompliceret proces, der er svær at gennemskue er også en vedholdende myte, som dog ikke har meget med virkeligheden at gøre. Selvfølgelig kan det være en individuel sag, om man finder noget svært at gennemskue, ligesom det kan variere fra låneudbyder til låneudbyder, hvor overskueligt processen er gjort. Men i det store hele, er den nemme og enkle låneproces en af de faktorer, der har medvirket til at gøre online lån så populære, som de er. Herudover er der både kommet mange grundige og sammenligningshjemmesider, der gør det nemt at få et overblik over de forskellige låneudbydere, og hvad de hver især kan tilbyde dig som låner.

Betalingskort

Myte 3: Der findes kun én online lånetype

Også her er der tale om en meget udbredt myte. Mange er af den overbevisning, at alle online lån i store træk besidder de samme egenskaber, og det er endda en udbredt forståelse, at ”kviklån” og ”online lån” er to begreber for en og samme ting. Det er dog ikke helt rigtigt. Det er rigtigt, at et kviklån er et online lån, men kviklån er blot en af flere online lånetyper, som alle har det til fælles, at det optages på nettet. Herudover adskiller de sig dog på en række punkter, hvad angår blandt andet løbetid, muligt lånebeløb osv. 

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Previous Article

Sådan forbereder du dig bedst op til et større lån

Next Article

Sådan håndterer du din økonomi – få hjælp i dag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *