Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Fidget Spinners

Ingen kommentarer Del:
Fidget Spinners
h175

Fidget Spinners er et legetøj, der kan hjælpe imod blandt andet rastløshed. Hvis man har tendens til at sidde og klikke med en kuglepen, eller vippe med foden så hele bordet ryster, eller bare generelt har svært ved at sidde stille i situationer der kræver det, så kan fidget spinners være til god hjælp.

Hvad er fidget spinners?

Fidget spinners er små ’dimser’ lavet af plastik med et kugleleje i midten, der gør at den kan rotere om sin egen akse. Det er et relativt simpelt stykke legetøj, der kan holde ens finger beskæftiget uden at det går ud over ens generelle opmærksomhed.

Fidget Spinners fås i mange farver og faconer. Man kan købe dem færdiglavet, eller man kan designe sine egne fidget spinners, hvilket giver dem et personligt præg samtidig med at de holder ens hænder beskæftiget.

Hvor kan man købe fidget spinners?

Der er efterhånden mange steder på nettet, hvor man kan købe sine fidget spinners, og også i Danmark er salg af fidget spinners på fremmarch. Priserne er rimelige og legetøjet giver adspredelse i timevis, både på arbejdspladsen, til forelæsninger eller i klasselokalet.

Det nemmeste er at søge efter fidget spinners på nettet. Så dukker der mange forskellige sider op, hvor man kan købe sine fidget spinners.

Hvad kan fidget spinners ellers bruges til?

Der er bevis på, at fidget legetøj har en gavnlig virkning på mennesker, der lider af OCD og ADHD. Har man problemer med opmærksomheden, kan det være en fordel at holde sine fingre beskæftiget med noget der ikke kræver den store koncentration. Fidget spinners er med til at holde den del af hjernen beskæftiget, der hurtigst begynder og kede sig, når man befinder sig i en kedsomlig eller afventende situation.

Dette frigiver så den generelle opmærksomhed, så man kan fokusere bedre på mødet, eller forelæsningen, eller på hvad læreren siger. Og det er jo langt bedre at sidde og spinne med fidget spinners, i stedet for at sidde og klikke med en kuglepen, eller at barnet, der har vanskeligt ved at fokuserer i skolen, ikke laver unoder i stedet for at holde koncentrationen på hvad der foregår på tavlen.

Lærer man først at bruge fidget spinners, kan der hurtigt gå sport i at lære diverse tricks med den, eller hvordan man håndterer flere af gangen. Det er et sjovt stykke legetøj, der også kan hjælpe en med at bevare og endda styrke koncentrationen.

Hvilken type man vælger kommer helt an på personlig smag og fingerfærdighed. Der er mange forskellige typer at vælge imellem, ensfarvet, flerfarvet, med ekstra tyngde, med to eller tre ben, eller en helt anden facon.

Det er nemt at finde en der passer lige netop til ens smag og påklædning, og så kan man også købe en lille pose til at have den i, når den ikke er i brug. På den måde ved man hvor den er og at den er fri for fnuller og skidt og lige til at bruge.

Så find lige den der matcher dig og begynd at spinne.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Previous Article

Forkæl kæresten med smukke smykker fra Sif Jakobs

Next Article

Kom godt i gang hos din bookmaker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *