Det Offentlige

Offentlig debat når den er bedst!

Hav styr på pengene og undgå at blive snydt på ferien

Ingen kommentarer Del:
ferie og blåt hav
h175

Det er skønt at rejse til udlandet. Det er fantastisk at opleve nye kulturer. Det er dejligt at samles med familien i nye omgivelser. Der er meget fedt ved at rejse. Der kan dog også gemme sig udfordringer. Ingen udfordringer er dog for store til, at man ikke kan forberede sig på dem hjemmefra. En af de ting, du skal have styr på, når du rejser til udlandet, er selvfølgelig dine penge. Læs videre her og find ud af, hvad du skal være særligt opmærksom på.

sedler og mønter

Få styr på valutakursen

Når du rejser til et nyt land, har de en anden møntfod, end vi har her i Danmark. Danmark er jo som bekendt det eneste land i verden, der har danske kroner. Du skal derfor ikke længere end over på den anden side af Øresund, før du skal begynde at tænke på valutakursen.

Valutakurser ændrer sig hele tiden. Nogle gange er den danske krone mere værd end andre gange. Nogle gange kan det virkelig betale sig at shoppe amok i USA, andre gange kan det ikke. Det gælder derfor om at holde et vågent øje. Tjek hjemmefra, hvad valutakursen er, der hvor du rejser hen. Du kan tjekke valutakurser realtid i forhold til den danske kroner på en valutaomregner. Den bliver konstant opdateret og er derfor pålidelig.

Veksl hjemmefra

Når du skal veksle fra danske kroner til den lokale møntfod, kan det komme til at koste dig dyrt. Der er nemlig altid et gebyr på, når du veksler penge. Nogle steder er det dog dyrere end andre. Hvis du har en aftale med din egen bank, kan det selvfølgelig altid betale sig at veksle sine penge hjemmefra. Men du kan selvfølgelig komme ud for, at der ikke er mulighed for dette. Derfor er det en god regel altid at gå efter de store banker, når du skal veksle. Hold dig fra små steder. Det kan i de allerfleste tilfælde slet ikke betale sig.

Et andet god tråd er at veksle alle penge på samme tid. Hvis du hver dag veksler småbeløb, skal du betale gebyret mange gange. Hvis du derimod samler det hele til én dag, er der penge at spare.

valutakurs

Pas på dine kontanter 

Hvis du rejser på ferie i et land, hvor du har behov for at bruge kontanter i mange situationer i løbet af dagen, har du selvfølgelig også behov for mange kontanter. Det kan dog være nervepirrende at rende rundt med flere tusinde kroner i kontanter på sig. Derfor anbefales det på det stærkeste, at du kun tager de penge, du skal bruge, med ud fra dit værelse. Lås dine penge inde. 

Dem du tager med, skal du have et sted, du hele tiden kan se. Læg dem i en lille taske, du kan have på inden under dit tøj. Læg eventuelt tasken ind på maven, så en tyv ikke kan undgå at blive taget på fersk gerning. Så kan du bare nyde ferien i fulde drag, uden at bekymre dig for meget over de unødvendige ting.

 

Previous Article

Sådan bliver du klar til første dag på dit nye arbejde

Next Article

Derfor skal i udvide jeres hjem med en udestue

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *